√ ALTIJD EEN RUIM ASSORTIMENT IN KINDERSCHOENEN

√ AL JARENLANG OFFICIEEL AJAX DEALER

  • facebook
  • twitter
Over ons

Idee Sports is opgericht op 4 augustus 1997, en bestaat al 22 jaar.

 

Lees meer

Hardloopkleding

Goede hardloopkleding zorgt voor meer comfort tijdens het lopen.

De voordelen van de juiste hardloopkleding die hoort bij het jaargetijde mag je niet onderschatten. De aanschaf kan misschien wel wat kostbaar zijn, maar je hebt er jarenlang veel plezier van. Zo zal je met een thermisch short (bekende merken zijn: Odlo en Craft en Adidas ) en minder last hebben van een nat en bezweet lichaam, omdat deze gemaakt is van kunststofvezels die weinig vocht vasthouden. Bij een gewoon katoenen T-shirt is dat wel het geval, omdat katoen bestaat uit holle vezels die gemakkelijk vocht vasthouden.

Hardloopjack

Bij het hardloopjack is het vooral van belang dat het ademend, omdat anders het vocht van je lichaam niet goed wordt afgevoerd. Een goed loopjack is bovendien winddicht en regenbestendig. De stof waarvan dit hardloopjack gemaakt is, is zo geweven dat het wel transpiratievocht doorlaat maar regendruppels niet. Dit komt omdat zweetpartikels in verhouding veel kleiner zijn dan regendruppels.

Hardloopshirt

Loopshirts zijn verkrijgbaar met lange, halflange, korte en zonder mouwen. Het laatste model wordt singlet genoemd. Zo kan een keuze worden gemaakt uit winddicht, ademend en vochtregulerend. De duurdere shirts hebben al deze eigenschappen.

Het gebruik is afhankelijk van het jaargetij. Hartje winter is een loopshirt minder geschikt; je kan dan beter kiezen voor een hardloopjack met daaronder thermische onderkleding.

Naar homepage

background